La sfârşit de august şi început de toamnă în Suedia au loc renumitele „petreceri cu crabi” în aer liber, la curte sau la iarbă verde, unde se adună prietenii şi familia. Noi nu vom pregăti de data aceasta crabi, ci o tartă cu brânză, care este nelipsită la aceste petreceri.
Ingrediente:
300 g brânză de vaci
câte o legătură de mărar şi ceapă verde
300 g de făină
apă
4 ouă
120 g de unt
150 g de smântână
sare, piper
Lăsăm untul la temperatura camerei, până devine mai moale. Apoi amestecăm untul cu făina şi cu 3-4 linguri de apă, repede până se formează un aluat omogen.
Întindem aluatul uniform pe tava de copt, lăsând margini de 1-2 cm, şi dăm la congelator pentru 5 minute (sau la frigider pentru 30 de minute).
Scoatem aluatul, îl înţepăm cu furculiţa pentru a nu se umfla prea mult la copt şi-l dăm pentru 15 minute la cuptor, la 180 de grade.
Între timp, pregătim crema de brânză: spălăm şi tocăm verdeaţa şi o amestecăm cu brânza, ouăle, smântâna, sarea şi piper după gust. Folosim un mixer pentru a obţine o consistenţă cremoasă şi uniformă.
Scoatem aluatul de la cuptor, turnăm crema de brânză şi dăm la copt pentru încă 25-30 de minute.
(Vasul în care coacem tarta îl putem pune într-o tavă cu puţină apă, pentru a preveni lipirea şi arderea aluatului.)
Eh, şi acum partea cea mai grea, se serveşte rece, aşa că va trebui să aşteptăm câteva ore până ne vom putea înfrupta din ea.
Lasă un comentariu