Prăjituă rapidă cu mascarpone

25 ian.

IMG_20160125_125945

Sunt zile în care tare ți-e pofta de ceva dulce și gustos, dar tare ți-e lene să stai o jumate de zi în bucătărie și să „meșterești” prăjituri sofisticate. Prăjitura aceasta cu mascarpone și frișcă într-o astfel de zi s-a născut.

Ingrediente:

250gr de frișcă

250gr de mascarpone

10-15 pișcoturi

50g de lapte

1 linguriță de esență de vanilie

50g de zahăr pudră

5-6 linguri de dulceață ( eu am folosit de coacăză)

IMG_20160125_125729

Batem mascarponele cu mixerul  2- 3 minute la viteză mică apoi adăugăm dulceața și le mixăm la viteză mică 2 minute. Separat mixăm frișca cu 40 g de zahăr pudră ( în funcție de cât de dulce vrem să fieputem scădea sau mări cantitatea dezahăr) până se întărește. Crema de mascarpone cu dulceață o amestecăm cu frișca bătută încet cu o lingură, prin mișcări de răsturnare,  până devine o cremă omogenă.

Acum pregătim pișcoturile: pentru însiropare amestecăm laptele cu 2 linguri de zahăr pudră și esența de vanilie. Trecem rapid pișcoturile prin lapte (nu le ținem decaât cateva secunde altfel se vor înmuia prea mult) și le așezăm într-un vas cu pereți mai înalți.
Punem deasupra jumate din cremă și uniformizăm, repetăm procedura cu pișcoturile, apoi adăugăm restul de cremă.
Prăjitura trebuie să stea minim o oră la frigider  înainte de a fi servită.

Pe cât de ușor se prepară, pe atât de gustoasă e prăjitura.

IMG_20160125_125534

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s