Clătite mici

4 oct.

Încep prin a recunoaște clătitele nu sunt punctul meu forte: le lipesc, ard, defapt n-am răbdare să le fac. Dar rețeta asta e altă poveste. De când am „furat-o” de la maicămea nu mă mai satur de ele. Se fac super repede și se mănâncă la fel de repede, dovadă stă faptul că acum, când scriu rețeta, deja e înfulecată ultima clătită.
clătite

Ingrediente

2 ouă

2 pahare de făină

2 pahare de lapte

1/4 de pahar de ulei

1/4 pahar de zahăr

1 linguriță de bicarbonat stins (sau praf de copt)

1 vârf de cuțit de sare

Se bat cu telul sau cu mixerul toate ingredientele până se omogenizează și nu mai sunt cocoloașe de făină. Punem la foc o tigaie, ulei nu adăugăm pentru că am pus deja în aluat. Turnăm cu polonicu în tigaie aluat.  Încap 3 clătite mici, aproximativ un sfert de polonic pentru fiecare clătită. Când încep să apară mici bule pe toată suprafața clătitei cu o paletă verificăm dacă e un pic rumenită dedesubt e timpul să o întoarcem pe cealaltă parte și o mai ținem aproximativ jumătate de minut.

Când sunt gata le servim fie cu dulceață, cremă de ciocolată, sau ce ne place. Mie-mi plac cu cremă de unt și miere (50 de grame de unt se amestecă energic cu 4 linguri de miere până se formează o cremă). De data am ales să amestec skyr ( iaurt scandinav, similar cu cel grecesc/ turcesc) cu dulceață de căpșuni și deasupra am pus mure culese din pădure. Super bune pentru mic dejun, mai ales dacă ai alături și un compot din fructe de sezon.

IMG_20151004_090918_HDR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s