Ciorbă de pui a la grec

13 iul.

IMG_6112

Orice masă românească începe cu o porţie zdravănă de ciorbă. A fost adusă pe mesele noastre de militarii otomani, lângă ale căror corturi se afla tot timpul câte un ceaun aburind de „çorba”, iar şefilor regimentelor de spahii dându-li-se titulatura de „ciorbagii”. Vă propun să începem festinul culinar de azi cu o delicioasă ciorbă de pui a la grec, preferata mea.

Ingrediente:

4 pulpe de pui (putem folosi şi alte părţi ale puiului)

2 morcovi

1 ceapă

1 pahar de lapte

2 ouă

rădăcină de ţelină, pătrunjel

verdeaţă

2 căţei de usturoi

frunze de dafin

orez

sare, piper

Se pune carnea la fiert, într-un litru de apă cu o lingură de sare, iar când începe a fierbe strângem cu o lingură spuma adunată. După aceea adăugăm morcovii tăiaţi în două, ceapa întreagă, uşor crestată, usturoiul, frunzele de dafin, rădăcinile şi lăsăm să fiarbă 30 de minute. Între timp, spălăm orezul şi-l lăsăm să stea în apă rece. După 30 de minute, adăugăm orezul în ciorbă. Apoi batem ouăle într-un bol, adăugăm laptele şi batem în continuare cu telul. Când s-a omogenizat compoziţia, luăm un polonic din supa care stă pe foc şi turnăm în bol, punem şi verdeaţa tocată şi amestecăm energic.

Scoatem cu o spatulă legumele din supă, iar dacă dorim, putem scoate carnea şi o dezosăm, tocăm şi o punem înapoi în supă, după aceea adăugăm compoziţia de lapte şi ouă, sare şi piper, punem capacul şi stingem focul. Ciorba se lasă aşa 15 minute înainte de a fi servită. În farfurii putem să mai presărăm verdeaţă tocată şi să punem puţin suc de lămâie.

Lasă un comentariu