Soupe au Potiron

14 aug.

soup(1)

Un meniu clasic francez este de neimaginat fără supa ce se serveşte neapărat înaintea felului principal. Bucătăria franceză ne oferă o gamă largă de supe şi ciorbe, cât să ne inspire pentru multe mese cu iz francez. Cele mai renumite sunt Bouillabaisse, vestita supă de peşte. Supa de ceapă este un alt deliciu inventat de cei mai iscusiţi bucătari. Noi vom pregăti Soupe au Potiron sau, mai pe româneşte: supă cu dovleac. Supa este una tradiţională pentru sezonul rece, ea încălzind şi colorând zilele friguroase şi mohorâte.

Ingrediente:

200 g de dovleac

200 ml de supă de pui

50 ml de smântână sau iaurt

2 cartofi (eu nu am folosit, dar reţeta clasică o cere)

3 căţei de usturoi

1 linguriţă ghimbir proaspăt ras/uscat

sare şi piper

seminţe de dovleac/ floarea-soarelui

ulei

Spălăm şi curăţăm cartofii şi dovleacul de coajă, îi punem într-o crăticioară, acoperim cu apă rece, punem sare şi-i fierbem timp de 20-30 de minute. Scurgem apa şi pasăm legumele cu un blender.

Într-o cratiţă sau ceaun încălzim uleiul şi adăugăm usturoiul şi ghimbirul. Lăsăm să se rumenească 2 minute, apoi adăugăm supa de pui. Când supa s-a înfierbântat, adăugăm piureul de legume şi amestecăm cu un tel pentru a omogeniza compoziţia. Într-un bol punem smântâna şi turnăm peste ea un polonic de supă, în fir subţire, amestecând continuu cu un tel sau cu o furculiţă. Turnăm smântâna în supă, încet, amestecând cu ajutorul telului, adăugăm sare şi piper după gust. Punem supa în boluri şi presărăm deasupra seminţele. O servim fierbinte!

Lasă un comentariu