Ocroșca

8 iun.

ocroșca Când începe vara întodeauna am poftă de rețete ușoare, care nu necesită mult timp de preparare, iar dacă mai sunt și răcoritoare cu siguranță devin preferatele mele pentru sezonul estival. Din această categorie face parte și Ocroșca.
Ocroșca este o supă rece specifică bucătăriei rusești, perfectă pentru zilele de vară caniculare.

Ingrediente:

500 ml iaurt natural cremos

1 pahar de apă rece

4 castraveți medii

1/2 legătură de mărar

2 ouă fierte tari

semințe de floarea soarelui

1 lingură de ulei de măsline

opțional:

2 cartofi fierți

4 ridichii

Într-un bol adânc batem cu un tel iaurtul apa și sarea. Apoi adăugăm castraveții și oăle tăiate cubulețe, mărarul tocat mărunt și amestecăm. La final adăugăm uleiul și semințele de floarea soarelui.
Pentru un plus de savoare putem adăuga și ridichie tăiată mărunt dar și cartofi pentru a fi mai consistentă. Eu am preferat să o fac mai lejeră.

A și să nu uit, dacă vreți să aibă un efect mai răcoritor puteți adăuga câteva frunzulițe de mentă și câteva cuburi de gheață.

Serviți cu plăcere!
IMG_20150607_153035_HDR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s