Cartofi noi cu sos tzatziki

2 iun.

cartofi noi Vara nu-mi place să stau deasupra cratițelor din bucătărie prea mult așa că pentru o cină rapidă și lejeră am ales să fac cartofi noi cu sos tzatziki.
Ingrediente:

1kg cartofi noi mărunți

3 castraveți

2 căței de usturoi

250 ml chefir sau iaurt

1 legătură de mărar

ulei

piper, sare și ieburi aromatice

Spălăm cartofii, fără a curăța coaja (sunt mai gustoși așa). Îi punem la fiert în apă cu sare până-i putem înțepa cu furculița.

Scoatem cartofii și-i trecem printr-un jet de apă rece. Apoi îi condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și ierburi aromatice (eu am pus cimbru, oregano și usturoi granulat).
Într-un vas termorezistent turnăm 2 lingurid de ulei și punem cartofii. Dăm cartofii la cuptor pentru 15 minute, până se rumenesc frumos.

Cât se rumenesc cartofii pregătim sosul tzatziki. Tăiem castraveții cubulețe, tocăm mărararul și usturoiul mărunt și amestecăm cu chefirul rece.

Când cartofii prind o pojghiță rumenă îi scoatem din cuptor și turnăm sosul deasupra.

Sunt la fel de gustoși atât fierbinți cât și reci.
cartofinoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s